מתכון

חרוטי קוקוס

תשכחו מכל מה שידעתם על עוגיות פסח. העוגיות הממכרות והנהדרות האלה הן שיחזור של עוגיות הודיות במתיקות עדינה

מרץ 2021
חרוטי קוקוס של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
חרוטי קוקוס של רינת צדוק. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

על דלפק הקבלה באחד מהגסטהאוסים שבהם ישנתי כשטיילתי בהודו לפני 20 שנה, הייתה צנצנת מלאה בעוגיות קוקוס שהיה קשה לי מאוד לעמוד בפניהן. הן נחרטו לי בלב ובפה ותמיד הבטחתי לעצמי שמתישהו אנסה לשחזר אותן, והנה הגיע הרגע. אחרי כמה ניסיונות כושלים להעיר לחיים את זכרונות הטעם, הגעתי למסקנה שהמרקם המעט לח של לב העוגיות והטעם החי אך המתון של הקוקוס חייב להיות תולדה של שימוש באגוז קוקוס טרי. ניסיתי, והצלחתי. העוגיות יצאו בדיוק כמו שזכרתי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבבים סירופ מייפל, סוכר קנים, חלבונים, מלח, תמצית וניל וחמאת קקאו מעל בן מרי (קערה המונחת מעל סיר מים רותחים) בעזרת מטרפה, עד שהסוכר נמס והתערובת שקופה. מוסיפים קוקוס וריבת משמש ומערבבים להטמעה. מסירים מהמים הרותחים ומניחים דקה לצינון.

3

משמנים את הידיים, יוצרים בעזרתן חרוטים ומניחים בתבנית במרווחים קטנים. אפשר גם ליצור כדורים בעזרת כף גלידה קטנה. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 14־16 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גון זהוב.