מתכון

"חריימה" טבעוני: קציצות טופו וירק

אוגוסט 2019
2 דירוגים
"חריימה" טבעוני: קציצות טופו וירק של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן
"חריימה" טבעוני: קציצות טופו וירק של מרכז החוויה הטבעונית. צילום: שרית גופן

התבשיל האולטימטיבי לטבעונים שמתגעגעים לחריימה של שבת

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקציצות

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקציצות

1

טוחנים במעבד מזון את הטופו עם כל עשבי התיבול, השום, הקמח והשמן. משמנים נייר אפייה על גבי תבנית. יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על התבנית. משמנים את הקציצות מלמעלה במברשת ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל־20-25 דקות. מקררים.

לרוטב

2

חותכים את הגמבה לרצועות, את העגבניות לקוביות, ואת השום קוצצים דק. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומקפיצים דקה.

3

מוסיפים את הגמבה והעגבניות, מערבבים ומבשלים 4-5 דקות. מוסיפים את הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל ומערבבים.

4

מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים את המחבת במכסה. מבשלים על אש בינונית 20 דקות עד שהגמבה והעגבניות נמסות (ניתן להוסיף מים). מכבים את האש.

להגשה

5

מכניסים את הקציצות לרוטב ומפזרים כוסברה.