מתכון

חריימה טריפוליטאי

פברואר 2019
3 דירוגים
חריימה טריפוליטאי של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
חריימה טריפוליטאי של בני רבה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

בני רבה, הלא הוא "בני הדייג", מכין את אחת ממנות הדגל של המטבח הטריפוליטאי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים, מלבד הדגים, הכרוויה ומיץ הלימון, לעיסה קרה בתוך סיר שטוח. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ללהבה בינונית. ממשיכים לבשל 7 דקות נוספות.

2

מניחים את הדגים בתוך הסיר ומבשלים 20 דקות נוספות על להבה נמוכה.

3

מוסיפים לסיר את הכרוויה ומערבבים כאשר הסיר עדיין על האש. סוחטים פנימה את המיץ מלימון שלם ומשאירים על הגז לעוד 3 דקות.

4

לחריימה חריף יותר מוסיפים לתבשיל שני פלפלים חריפים, ירוקים או אדומים, מבלי לחתוך אותם או להוציא את הגרעינים.