מתכון

טארט טאטן בצלים, שומר ופרמזן

3 דירוגים
טארט טאטן בצלים, שומר ופרמזן של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: רומן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
טארט טאטן בצלים, שומר ופרמזן של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: רומן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

השומר מוסיף למאפה ארומה אניסית נעימה. שילוב שני סוגי הקמחים מניב בצק פריך ונוח לעבודה והפרמזן מעשיר את טעמו

  • 1 תבנית או מחבת (שאפשר להכניס לתנור) בקוטר 28-26 ס"מ
  • שעה וחצי
  • קל
  • כשר
  • צמחוני

הטארט הצרפתי ההפוך זכה ללא מעט גרסאות מלוחות. אחת המוצלחות שבהן היא עם בצלים המתקרמלים באיטיות בזמן האפייה ויוצאים שחומים ומתקתקים. השומר מוסיף למאפה היפה ארומה אניסית נעימה. שילוב שני סוגי הקמחים מניב בצק פריך ונוח לעבודה ותוספת הפרמזן מעשירה את טעמו הניטרלי.

 

גיוונים

  • מכינים את הטארט ללא השומר, על טהרת הבצלים — מגדילים את הכמות ל-8 בצלים.
  • אפשר לקצר את ההכנה על ידי שימוש בבצק עלים קנוי על בסיס חמאה. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק: מעבדים את רכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות או עד לקבלת בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

2

מכינים את המלית: מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

מחממים חמאה וסוכר בתבנית או במחבת על להבה בינונית. כשהסוכר נמס מסדרים את הבצלים והשומר כשפניהם כלפי מטה. מטגנים כ-10 דקות עד שהחמאה שחומה קלות והבצלים מעט רכים.

4

מרכיבים ואופים: יוצקים מעל חומץ בלסמי ומפזרים מלח, פלפל ופרמזן. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-40 דקות עד שהבצלים והשומר רכים והקרמל כהה.

5

מרדדים ומשלימים את האפייה: כשהירקות בתנור מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30-28 ס״מ. דוקרים את הבצק במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

6

מוציאים את הירקות מהתנור, מצננים כ-5 דקות, מניחים מעליהם את הבצק המרודד, דוחפים את שולי הבצק פנימה ומחזירים לתנור ל-20-15 דקות עד שהבצק זהוב.

7

מוציאים מהתנור, מצננים כ-5 דקות והופכים את הטארט על צלחת הגשה.

8

מזלפים שמן זית ומפזרים פרמזן וגבעולי שומר.

9

הכנה מראש: אפשר להכין את הבצק מראש, לעטוף ולשמור במקרר (עד יומיים) או במקפיא (כמה שבועות).