מתכון

טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים

מרץ 2020
1 דירוגים
טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר
טארט טאטן מנגולד, בצל סגול וגבינת עיזים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דיאנה לינדר

השימוש בעלה מלאווח הופך את הכנת הטארט לקלה ומהירה במיוחד גם בגלל שאין צורך להפשיר את הבצק מראש

באותה שיטה מכינים

רולים של מנגולד וגבינת עיזים: מוותרים על המלאווח, מחלקים את חומרי המלית בין 8 טורטיות מחוממות. מגלגלים ומגישים מייד. לחילופין מורחים את חומרי המלית על חצי משטחה של כל טורטייה, מקפלים לשניים ומשחימים במחבת חמה להזהבה עמוקה. מגישים כל עוד חם ופריך.

תבנית לא מתפרקת בקוטר 24 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

מניחים רבעי בצלים בתבנית, מתיזים מעט שמן על כל רבע ומפזרים מעט מלח וסוכר.

3

אופים 25 דקות עד שהבצלים מתקרמלים, מוציאים מהתנור ומצננים. משאירים את התנור דולק.

4

ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים מנגולד ומאדים 5 דקות עד שנפחו מצטמצם ב-2/3. מעבירים למסננת, מצננים ומעבירים לקערה.

5

מוסיפים שקדים פרוסים ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי.

מרכיבים את הטארט טאטן ואופים

6

מרפדים את התבנית העגולה בעיגול תואם שגוזרים מנייר אפייה. מסדרים את רבעי הבצלים והעגבניות בהיקף העיגול ובעיגול הפנימי מסדרים את פרוסות הגבינה. מניחים מעל את המנגולד. מכסים את המלית בעלה מלאווח ומקפלים את שוליו סביב המלית.

7

אופים 25-20 דקות עד שהבצק מזהיב.

8

הופכים בזהירות כשעדיין חם, מקשטים במעט שקדים פרוסים ומגישים.