מתכון

טארט לימון עם פטל

4 דירוגים
טארט לימון עם פטל. צילום: דניאל לילה
טארט לימון עם פטל. צילום: דניאל לילה

בצק שחום עוטף מלית צהבהבה מנוקדת באדום נעים בלשון (הקלתית פירורית, המלית עשירה ומחביאה הפתעות פטל מתפוצצות)

אלגנטי למראה: בצק שחום עוטף מלית צהבהבה מנוקדת באדום נעים בלשון (הקלתית פירורית, המלית עשירה ומחביאה הפתעות פטל מתפוצצות) וריחני להפליא.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית:

למריחה:

למלית:

לקלתית:

למריחה:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון עם להב מתכת, עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ ומרפדים בו את התבנית. מכסים ברדיד אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים במשך 15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות.

4

מורחים את הבצק החם בביצה טרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה.

מכינים את המלית:

5

מרתיחים סוכר ומיץ לימון בסיר מעל להבה בינונית, עד שמתקבל סירופ.

6

טורפים ביצים בקערה ומוסיפים להן מעט מהסירופ. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את יתרת הסירופ, בהדרגה.

7

מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים אותה בזרם דק לתוך תערובת הביצים, תוך כדי ערבוב.

8

מסננים את התערובת כדי להיפטר מגושים. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים.

מרכיבים ואופים:

9

מחממים תנור ל-140 מעלות.

10

יוצקים את המלית על הקלתית ומפזרים עליה את הפטל (הפטל ישקע בתערובת הנוזלית).

אופים 20 דקות. היזהרו:

11

אפיית יתר תהפוך את המלית לחביתה מתוקה. העוגה מוכנה כשהמלית יציבה אך רכה וצבעה צהוב בוהק (המלית לא אמורה להשחים או לתפוח). מניחים לעוגה להצטנן. מגישים בטמפרטורת החדר.

גיווונים:
באותה שיטה אפשר להכין גם טארט תפוז: משתמשים במיץ ובקליפה של תפוז ומחליפים את הפטל בקליפות הדרים מסוכרות.