מתכון

טארט פירות טריים של הבייקרי

מרץ 2025
  • טארט פירות טריים של הבייקרי. צילום: טל סיון- ציפורן
    טארט פירות טריים של הבייקרי. צילום: טל סיון- ציפורן
  • טארט פירות טריים של הבייקרי. צילום: טל סיון- ציפורן
    טארט פירות טריים של הבייקרי. צילום: טל סיון- ציפורן

טארט אחד בקוטר 18 אינץ'

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פטיסייר

לבצק

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לחבר חמאה ודבש למסה אחידה במיקסרעם וו גיטרה.

2

כשהמיקסר עובד על מהירות איטית להוסיף אבקת סוכר, אבקת שקדים, קורט מלח, קורנפלור ו-20 גרם קמח לבן.

3

כשהמסה אחידה, להוסיף ביצהואת יתרת הקמח – 140 גרם.

4

לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה או יותר.

אופים

5

מחממים תנור ל חום של 160 מעלות.

6

לרדד את הבצק ולהכניס לתבנית טארט או רינג.

7

לאפות בתנור במשך 15 דק או עד הזהבה.

מכינים קרם פטיסייר

8

לערבב 2 חלמונים עם קורנפלור ו-20 גרם סוכר.

9

מרתיחים בסיר חלב, שמנת, תמצית וניל וסוכר.

10

להוסיף את תערובת של שלב 2 לתערובת של שלב 1, להחזיר לסיר ולערבב במרץ עם מטרפה תוך כדי רתיחה, עד שמסמיך ומבריק. להניח בצד שיתקרר. להעביר את כל התכולה למיקסר ולהוסיף חמאה.

11

לקרר במקרר בכלי מכוסה עם נילון נצמד על פני הקרם, רצוי ללילה.

מרכיבים

12

להעביר את הקרם לקערה ולערבב טוב עם מטרפה.

13

לצנן את הבצק על דלפק העבודה, למלא בקרם ולסדר את הפירות חתוכים על הקרם.

14

לשמור בקרור.