מתכון

טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס

דצמבר 2018
1 דירוגים
טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
טארט פסיפלורה עם קצפת קוקוס של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

אפילו מתנגדי הפסיפלורה יתאהבו בטארט הזה - אין בו זכר למרקם השנוי במחלוקת של הפרי ולגרעינים, רק את הטעם והצבע המושכים

אל תוותרו על הקצפת המתובלת בקוקוס – היא משלימה את הסגנון האקזוטי של המנה.

לתבנית בקוטר 26 ס"מ

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס

למלית פסיפלורה

לקצפת קוקוס

לבסיס

למלית פסיפלורה

לקצפת קוקוס

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

מכינים את הבסיס: מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד ויבש (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כף שמנת מתוקה). מעבירים את הבצק למקפיא לחצי שעה לפחות.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס״מ ובקוטר 30 ס"מ ומרפדים בו את התבנית והדפנות. מניחים על בסיס הבצק נייר אפייה עם משקולת (חומוס או שעועית) ואופים כ־15 דקות עד להזהבה. מסירים את נייר האפייה והמשקולת ואופים כ־2 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד. מנמיכים את הטמפרטורה ל־150 מעלות.

מכינים את מלית הפסיפלורה

3

מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת על בסיס הטארט ואופים כ־30 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות.

4

לפני ההגשה מכינים את הקצפת: מקציפים את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. מזלפים את הקצפת על הטארט או מגישים אותה לצידו.