מתכון

טוסט חלה עם אנשובי כבוש ושמנת

3 דירוגים
טוסט חלה עם אנשובי כבוש ושמנת של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טוסט חלה עם אנשובי כבוש ושמנת של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אין פה מורכבות גדולה, רק התייחסות קפדנית לכל רכיב

את האנשובי אנחנו כובשים לבד בכבישה מהירה. אפשר וכדאי להכפיל ואף לשלש את כמות האנשובי – הוא נשמר היטב במקרר ויכול להצטרף גם למנות פסטה, חביתה וסלטי חסה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

כובשים אנשובי

1

מפזרים שכבה אחידה של מלח בתבנית בעלת שוליים גבוהים. מניחים את האנשובי על המלח כשהעור כלפי מעלה ומעבירים למקרר ל-50 דקות. לא צריך לכסות גם מלמעלה.

2

שוטפים את האנשובי מהמלח ומייבשים היטב בעזרת מגבת או נייר סופג. מעבירים לקופסה, מכסים כליל בשמן — האנשובי יישמרו קצת יותר משבועיים.

מרכיבים את המנה ומגישים

3

קולים פרוסות חלה בתנור או בטוסטר בחום בינוני עד שצבען הופך חום בהיר. מורחים עליהן שכבה נדיבה של שמנת חמוצה, מניחים את פרוסות האנשובי הכבושות ועליהן מסדרים פרוסות דקיקות של פלפל חריף וצנונית. מתבלים במעט שמן ולימון ומקשטים בעלי כוסברה.