מתכון

טופו חומוס

אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שעשיתי כאן

11,880 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    טופו חומוס ביתי של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

אפשר להכין טופו חומוס מקמח חומוס (טופו כזה נקרא גם "טופו בורמזי"), ואפשר להכין אותו מ"חלב" חומוס, כמו שעשיתי כאן. התהליך אפילו פשוט יותר מבישול טופו רגיל, כי לא צריך לחכות עד שהתערובת תתפרק, מספיק שהיא תסמיך הודות לעמילנים שבחומוס. תוספת טחינה מעניקה לטופו טעם ים תיכוני, שאותו אנחנו כל כך אוהבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים חומוס ומים בבלנדר 3־4 דקות לתערובת סמיכה.

2

מניחים מסננת מרופדת בבד חיתול על סיר בינוני. מסננים את תערובת החווס וסוחטים היטב. נפטרים מעיסת החומוס. מוסיפים לנוזל טחינה גולמית ומערבבים.

3

מביאים לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב קבוע, עד שהתערובת מסמיכה למרקם של קרם פטיסייר. מוסיפים מלח ומיץ לימון וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ־15 דקות, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה מאוד.

4

מרפדים בניילון נצמד תבנית מרובעת בגודל 15 סנטימטר או תבנית מלבנית בנפח דומה. יוצקים לתבנית את תערובת החומוס, מיישרים ומכסים בניילון נצמד, המונח ישירות על פני התערובת (למניעת היווצרות קרום). מצננים בטמפרטורת החדר כ־1/2 שעה ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות, עד שהטופו מוצק לגמרי. הטופו המוכן נשמר שבוע לפחות במקרר.