אם עד היום לא התרשמתם מטופו, אתם חייבים לנסות להכין אותו לבד ולעבור חוויה מתקנת. טופו ביתי טרי שונה מאוד מטופו קנוי: הוא הרבה יותר עדין והטריות שלו מורגשת בטעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים פולי סויה בשפע מים למשך 12־24 שעות. בזמן ההשריה מחליפים את המים פעמיים.
2
ממיסים מלח אנגלי ב־2 כפות מים ומניחים בצד עד השימוש.
3
מסננים את פולי הסויה ומעבירים לבלנדר. מוסיפים מים מסוננים וטוחנים 3־4 דקות, עד קבלת תערובת אחידה. אם הבלנדר שלכם חלש ומתחמם בזמן הטחינה, עוצרים דקה־שתיים וממשיכים לטחון. אם הבלנדר שלכם לא מספיק גדול, אפשר לחלק את הכמות, לטחון בנפרד ולאחד.
4
מניחים מסננת מרופדת בחיתול בד על סיר גדול. מעבירים את תערובת הסויה אל החיתול וסוחטים היטב. נפטרים מעיסת הסויה.
5
מחממים את חלב הסויה לטמפרטורה של 70 מעלות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב קבוע. אם אין מדחום - מביאים את חלב הסויה לתחילת רתיחה, עד שהוא מבעבע. מוסיפים את המלח האנגלי המומס ומערבבים בעדינות בעזרת מרית, עד שהחלב מתחיל להתפרק ל"גבן" ולמים (בדומה לתהליך הכננת גבינה).
6
מעבירים את ה"גבן" בעזרת כף מחוררת לתוך חיתול בד (רצוי חיתול נקי ולא זה שהשתמשנו בו לסינון החלב) וסוחטים מעט.
7
מניחים את הטופו העטוף בחיתול בתוך תבנית ייעודית לטופו או תבנית רגילה קטנה (כך שהטופו ימלא את כולה). הטופו המוכן נשמר שבוע לפחות במקרר בתוך קופסה מלאה במים.
גיוון – מכינים "ריקוטה" טופו: במקום להעביר את ה"גבן" לחיתול ולנקז ממנו נוזלים, מעבירים אותו לצלחת הגשה בעזרת כף מחוררת, מזליפים שמן זית, מתבלים בזרעי עגבניות שרי, מלח ים אטלנטי וצ'ילי ירוק קצוץ ומגישים עם לחם וירקות.