מתכון

טירמיסו

1 דירוגים
טירמיסו של שפים שחר ברנע ומישלב מסאלחה. צילום וסטיילינג: יפעת בשבקין
טירמיסו של שפים שחר ברנע ומישלב מסאלחה. צילום וסטיילינג: יפעת בשבקין

הקינוח האיטלקי הפופולרי מכולם בגרסה קלה להכנה

לתבנית פיירקס בגודל 30X20 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים את השמנת המתוקה במהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

2

מקציפים בקערה חסינת חום (מתכתית או פיירקס, רצוי בגובה 12-8 ס"מ) את החלמונים, תמצית הווניל והסוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה, עד שלא מבחינים בגרגירי הסוכר ומתקבלת תערובת תפוחה קלות.

3

מניחים את הקערה על גבי בן מארי ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות או עד שהתערובת מבהירה ומסמיכה מאוד. מסירים מהאש, מרחיקים את הקערה מהסיר ומצננים 15 דקות.

4

מקציפים את גבינת המסקרפונה בקערה קטנה עד קבלת מרקם אחיד וחלק.

5

מאחדים את קציפת החלמונים המצוננת היטב עם המסקרפונה המוקצפת ומערבבים בעדינות במטרפה ידנית, עד שלא ייוותרו גושים. מוציאים את הקצפת מהמקרר ומקפלים בעדינות לתערובת.

6

מכינים כוס אספרסו, טובלים את עוגיות הבישקוטים חצי שנייה בקפה, מנערים קלות (כדי שלא יהיו עודפי נוזלים) ומניחים בבסיס התבנית. יוצקים מחצית התערובת על העוגיות, מניחים שכבה נוספת של עוגיות בישקוטים טבולות בקפה ויוצקים את חלקה הנותר של התערובת.

7

מיישרים, מנקים את שולי התבנית במידת הצורך ומכניסים לקירור למשך 8 שעות לפחות. משאירים במקרר עד ההגשה. בוזקים קקאו לפני ההגשה.