מתכון

טליאטלה אליו אוליו פפרונצ'ינו

פסטה עם רוטב איטלקי קלאסי, פשוט ומשובח, המורכב משלושה מרכיבים, שבראשם שמן זית

1,256 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
טליאטלה אליו אוליו פפרונצ'ינו של שפית תמר כהן–צדק | צילום: שני בריל
טליאטלה אליו אוליו פפרונצ'ינו של שפית תמר כהן–צדק | צילום: שני בריל

"רוטב איטלקי קלאסי, פשוט ומשובח, המורכב משלושה מרכיבים, שבראשם שמן זית. לכן, חשוב שיהיה לו אופי משל עצמו. הרוטב הזה מצוין גם לתיבול או כתוספת לתבשילים ולמרקים. הרגישו חופשי להגיש אותו עם כל סוג פסטה שיש לכם בבית".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב אליו אוליו

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

טוחנים במעבד מזון שום, פלפל, שמן זית ומלח לתערובת אחידה ומעבירים לצנצנת זכוכית בנפח 300 מ"ל.

מרכיבים את המנה

2

מבשלים את הפסטה בשפע מים רותחים מומלחים לדרגת אל דנטה. מסננים.

3

מערבבים במחבת על להבה בינונית ארבע כפיות מהרוטב (את היתר שומרים במקרר עד חודשיים), שמן זית ומלח, מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות לאיחוד טעמים. מגישים מיד.