מתכון

טליאטלה אספרגוס לבן ושמפיניון

אוגוסט 2010
1 דירוגים
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

מנת פסטה קלאסית ואלגנטית מבית היוצר של שף יורם ניצן

מנת פסטה קלאסית ואלגנטית. אספרגוס ופטריות שמפיניון מעניקים למנה ארומת אדמה נעימה.

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

חולטים את האספרגוס: 

1

מרתיחים סיר עם מי מלח. חותכים את השליש התחתון של האספרגוס ומסלקים. קולפים את הגבעולים ומבשלים במים כ-3 דקות עד שהגבעולים מתרככים. מעבירים למי קרח ומסננים לאחר 2 דקות.

2

חותכים את ראשי האספרגוס ואת הגבעולים פורסים אלכסונית למקטעים ברוחב 2 ס"מ.

מבשלים את הפסטה: 

3

מרתיחים סיר עם שפע מי מלח  ומבשלים את הפסטה עד שהיא צפה. אם משתמשים בפסטה יבשה, מבשלים לפי הוראות היצרן.

מכינים את הרוטב ומגישים: 

4

מחממים מחבת גדולה עם שמן זית. מוסיפים שום, עגבניות, פלפל צ'ילי ופטריות ומטגנים על להבה גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את האספרגוס, מתבלים במלח ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הפסטה ומערבבים הכל יחד כדקה. מגישים מייד.