מתכון

טרטר בלגי ברוטב הולָנְדֶז

דצמבר 2019
2 דירוגים
טרטר בלגי ברוטב הולָנְדֶז של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
טרטר בלגי ברוטב הולָנְדֶז של שף יאיר יוספי | צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

את המנה הזו תוכלו למצוא בכל ביסטרו תחת השם “טרטר בלגי” או “סטייק אמריקן”

זוהי הגרסה היותר “רטובה” של סטייק טרטר והיא מגיעה כמעין סלט של בשר קר, שברוטב שלו מקופלים כל חומרי התיבול של הטרטר הקלאסי. אני מוותר על החלמון החי ומתבל את הסלט ברוטב הולנדז, שמעניק לו מרקם קטיפתי. בגרסה הקלאסית משתמשים בפילה בקר, אבל אני משתמש בשייטל או בסינטה נקיים משומן ומגידים, שלטעמי יש להם יותר אופי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב הולנדז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב הולנדז

1

מניחים חלמונים ומים בבן מארי וטורפים עד שהתערובת מגיעה לחום שפתיים (40 מעלות).

2

מורידים את הסיר מהכיריים ומזלפים לתוכו חמאה מומסת בקילוח דק תוך כדי טריפה מתמדת (בדומה להכנת מיונז) עד ליצירת אמולסיה. מוסיפים מיץ לימון, מלח ועירית קצוצה ומערבבים.

מרכיבים את המנה ומגישים

3

מסדרים תלולית מן הבשר, מהדקים ביד או בעזרת רינג מתכת ויוצקים את הרוטב מעל. לחילופין מערבבים את הבשר עם הרוטב. מפזרים עירית קצוצה ומגישים.