מתכון

טרטר טלה וכמהין עם פטריות שינוקי מוקפצות

אוגוסט 2019
2 דירוגים
טרטר טלה וכמהין של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר
טרטר טלה וכמהין של מגי ביבי. צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר

מנה שכל כולה עדינות, דיוק ושילובי טעם רכים

לפילה של טלה צעיר יש טעם מעודן והוא נטול ריח כבש אופייני. השילוב עם הכמהין מחמיא לו מאוד, וכך גם שני “סלטונים” המוגשים ליד: הצנונית מביאה מעט חריפות וחמיצות ופטריות השינוקי העדינות מהדהדות את טעמי הכמהין שבטרטר. מנה ראשונה אלגנטית, שכל אחד ממרכיביה יכול להוות השראה למנות נוספות.

למתכון רכז פטריות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב גרגיר הנחלים

לסלטון פטריות שינוקי

לסלטון צנוניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב גרגיר הנחלים

1

חולטים את העלים במים רותחים 2 דקות עד שהצבע הופך לירוק עמוק ומעבירים מייד למים קרים. מסננים וקוצצים גס.

2

שמים את הירק הקצוץ בקערת מעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים לרוטב חלק.

מכינים סלטון שינוקי

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים ראשי פטריות דקה-שתיים עד שהן מתכהות מעט. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומצננים.

בסמוך להגשה

4

מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי סלט הצנונית.

5

מערבבים את כל חומרי הטרטר למעט רכז הפטריות.

6

מסדרים את הטרטר המוכן בעזרת רינג על צלחת הגשה רחבה לצידו מניחים תלולית של פטריות שינוקי וצנוניות. מזלפים מעל כף רוטב גרגיר הנחלים וכפית רכז פטריות.