יחד עם עגבניות תמר קלויות בתנור ועגבניות חרוכות על האש מקבלים משהו שהוא בין אנטיפסטי (מבחינת ההשראה) למטבוחה (מבחינת הטעמים החרוכים והבישול הארוך). הולך נהדר לצד טרטר סלמון חמצמץ ורענן, אבל אפשר להמירו בפילטים כבושים של אנשובי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעגבניות צלויות:
למטבוחת פלפלים:
לעגבניות ולבצל השרופים:
לטרטר סלמון:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 100 מעלות.
2
אופים/צולים עגבניות: מסדרים פרוסות עגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים פרוסות שום ותימין.
3
אופים שעתיים.
4
מכינים מטבוחת פלפלים: מבשלים את כל החומרים פרט למלח ופלפל שחור בסיר על להבה גבוהה כ 10 דקות עד שנוזלי הפלפל מתאדים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30 דקות עד לקבלת מרקם ריבתי סמיך. מתבלים במלח ופלפל ומצננים לטמפ' החדר
5
מכינים עגבניות ובצלים שרופים: קולים בצלים על להבה ישירה (בדומה לקליית חצילים) 7-5 דקות. מצננים, קולפים וחוצים.
6
חוזרים על הפעולה עם עגבניות השרי
7
סמוך ככל האפשר להגשה מכינים טרטר: מערבבים בקערה את כל החומרים.
8
מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את הטרטר במרכז ומסדרים את שאר המרכיבים בשולי הצלחת בצורה חופשית. מניחים ארטישוק, מזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי ומפזרים פלפל שחור ועלי זעתר.