מתכון

טרטר פילה בקר ולימונים שרופים

טעמי הזעתר והבשר הנא מתקשרים היטב זה לזה. הטרטר המקומי מקבל עוקצניות חריפה מהזעתר

947 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
טרטר פילה בקר ולימונים שרופים של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו
טרטר פילה בקר ולימונים שרופים של שף דן שמולוביץ. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דלית רוסו

מגישים אותו לצד לימון חרוך עם גוון טעם מעושן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

יוצקים שמן קנולה לקערה, טובלים לימון בשמן, נועצים מזלג בלימון (בצד הפתוח) וחורכים אותו היטב על להבה גלויה כמה דקות - מסובבים כך שכל חלקי הלימון יחשפו לאש עד שהקליפה משחימה וחלק ממנה חרוך.

2

מצננים וחותכים לפרוסות דקות.

3

קוצצים בשר בסכין חדה לקוביות קטנות בגודל של כ־1/2 ס"מ, מערבבים עם עלי זעתר, סומאק, מלח, פלפל ושמן זית.

4

מסדרים את הטרטר בצלחת ומגישים עם פרוסות לימון חרוך. מקשטים בעלי זעתר.