זה מה שקורה כשטעמים של מוזלי (פירות טריים, יוגורט, דבש ושקדים) פוגשים את הבישקוטים והמרקמים של הטירמיסו. . אבל אל תהיו נוקשים: אין פטל או תאנים? החליפו בפרי אחר. הדבש והיוגורט מקבלים באהבה כל פרי שתרצו. יש לשמור במקרר עד 24 שעות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל 6-4- מנות בכלי הגשה שקוף:
לג’לי דבש:
למוס יוגורט:
אופן ההכנה
1
מכינים ג’לי דבש: משרים ג’לטין ב 1/4 כוס מים עד שהוא מתרכך.
2
מביאים לרתיחה את יתרת המים עם סוכר ודבש, ומבשלים עד שהסוכר והדבש נמסים ומסירים מהכיריים. מצננים מעט.
3
מוסיפים את הג’לטין המרוכך ומערבבים להמסה. מוסיפים מיץ לימון ומקררים מעט.
4
מרפדים תבנית קטנה בניילון נצמד ויוצקים לתוכה את ג’לי הדבש עד גובה 1 ס”מ. מעבירים למקרר לשעה לפחות להתמצקות.
5
מכינים מוס יוגורט: מערבבים ג’לטין עם מים בקערית ומניחים עד שהג’לטין מתרכך. ממיסים בעדינות על ביין מארי (נזהרים שלא ירתח) ומסירים מהכיריים.
6
מערבבים יוגורט עם סוכר, דבש, וניל וקליפת לימון. מוסיפים כף אחר כף מהיוגורט לג’לטין תוך כדי ערבוב נמרץ עד שהג’לטין כבר לא חם. מוזגים חזרה לתערובת היוגורט ומערבבים.
7
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים ידנית בעדינות לתוך היוגורט ומעבירים לשקית זילוף.
8
מרכיבים את המנה: מחלצים את ג’לי הדבש מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות.
9
מסדרים בישקוטים בתחתית כלי הגשה שקוף ומזלפים ליקר תפוזים. מפזרים בנדיבות קוביות ג’לי ומסדרים פרוסות תאנים סביב ההיקף. מזלפים מעל מוס יוגורט ומניחים פירות יער. חוזרים על הצעדים הללו לשכבה נוספת ומסיימים ברבעי תאנים. מפזרים מסביב שקדים קלויים. שומרים במקרר עד ההגשה (עד 24 שעות)