מתכון

טרין ברביקיו

אוקטובר 2019
טרין ברביקיו של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
טרין ברביקיו של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

טרין מבשר חזיר עם טעמי ברביקיו מתקתקים וגם קצת חריפים בזכות מחית הצ'יפוטלה

את הטרין הזה לא אופים, אלא רק מרכיבים בתבנית ושולחים למקרר.

תבנית אינגליש קייק

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים את הבשר

1

מחממים סיר כבד על להבה גבוהה וממיסים קוביות שומן חזיר. מוסיפים קוביות כתף חזיר ומטגנים כ- 4 דקות מכל צד להזהבה.

2

מכסים את הבשר במים, מוסיפים מלח ושום ומביאים לרתיחה. מבשלים שעתיים-שלוש על להבה נמוכה ללא כיסוי עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.

3

מוציאים את הבשר מהנוזלים (שומרים את השום בצד) ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים תערובת ברביקיו ומשלימים את הכנת הטרין

4

טוחנים מחית צ'יפוטלה עם סוכר, רוטב וורצ'סטר והשום המבושל עם מוט ריסוק ידני למחית אחידה.

5

מפרקים ידנית את הבשר לפיסות דקיקות, מעבירים לקערה ומערבבים עם תערובת הברביקיו.

6

מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מסדרים את המסה בתבנית כך שתעלה מעט (כ- 1 ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים עם הניילון מכל הצדדים. מניחים מעל תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר ל- 3 שעות לפחות עד שהטרין מתייצב.

כ- 30 דקות לפני ההגשה

7

מוציאים את הטרין מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה. אוכלים בטמפ' החדר.