מתכון

טרין כפרי עם מעטפת בייקון

דצמבר 2015
1 דירוגים
טרין כפרי עם מעטפת בייקון. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
טרין כפרי עם מעטפת בייקון. צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

כללי הזהב לטרין מושלם

לא, זו לא טעות את הטרין אופים כשהוא עטוף בניילון נצמד, אבל זה בטיחותי לחלוטין מכיוון שהאפייה נעשית על בן-מארי, ובסביבת תנור לחה לא משתחררים חומרים רעילים.
קירור טרין זקוק ל-8 שעות קירור לפחות כדי להגיע למרקם אופטימלי. לפעמים, כמו במקרה של טרין ברביקיו (מתכון בעמ' 82), בישול מוקדם של הבשר יקצר את משך הקירור.
משקולת תפקידה לכלוא את הנוזלים בתוך הטרין, כדי שיתקבל טרין עסיסי במיוחד. אל תוותרו עליה! ממלאים את התבנית קצת מעל גובה השפה, מכסים בניילון נצמד או נייר אפייה ומניחים תבנית, בוצ'ר או כל חפץ כבד אחר.
איך אוכלים את זה? לרוב בטמפ' החדר. מוציאים את הטרין מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ומעבירים לצלחת.
מגישים עם חלה, בריוש או כל לחם מתקתק, שמבליט את הטעמים העזים של הטרין. לחילופין מגישים לצד צנימים מוזהבים בחמאה. טרין אוהב חרדל, ריבות מתובלות, צ'אטני ומוסטרדה (ממרח מתוק מגרגרי חרדל ופירות מיובשים) והוא יצטיין לצד סלט ירוק רענן עם תפוחים או אגסים.
אחסון מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד 3 ימים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבלים בשר כתף טחון עם שומן חזיר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים לקערה כבד עוף, ביצה, קמח, מלח, פטרוזיליה, פיסטוקים ותבלינים ולשים 2 דקות עד שמתקבלת מסה אחידה.

3

מרפדים תבנית ברצועות בייקון, כך שיגלשו אל מעבר לשפתי התבנית. מעבירים את המסה לתבנית כך שתעלה מעט (כ-1 ס"מ) מעל שפת התבנית ומכסים בקצוות של הבייקון מכל הצדדים.

4

מניחים את תבנית הטרין בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתוך התבנית הגדולה מים בגובה 2 ס"מ.

5

אופים 40 דקות עד שהבשר אפוי וקפיצי למגע. מוציאים את הטרין מהתנור ומצננים כ-30 דקות בטמפ' החדר.

6

מניחים על הבשר נייר אפייה ומעליו תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר ל-8 שעות.

כ-30 דקות לפני ההגשה:

7

מוציאים את הטרין מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה. אוכלים בטמפ' החדר.