מתכון

ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו

יולי 2019
1 דירוגים
ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

טייק אוף על הדג המסורתי: לוקחים מכל טוב הים והגינה, עוטפים בציפוי טמפורה פריך וטובלים בוויניגרטים מרעננים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט עגבניות שרי

לצזיקי

לוויניגרט שום וכוסברה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את קמח הטמפורה בקערה, מוזגים את הסודה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקרח ומערבבים עד קבלת בלילה נוזלית. טובלים את הירקות בבלילת הטמפורה כשהיא קרה מאוד. מנערים משאריות ומטגנים בשמן עמוק. מטגנים באותה צורה את השרימפס והקלמרי.

2

מערבבים את הקמח, הפפריקה, המלח והפלפל. מנערים מעט את הדגים, מעבירים לתערובת הקמח המתובל ומטגנים בשמן עמוק במשך כמה דקות עד שהדגים עשויים.

לוויניגרט עגבניות

3

טוחנים את העגבניות במעבד מזון. מוסיפים את מיץ הלימון והשמנים בהזלפה עדינה תוך כדי טחינה. מתבלים במעט מלח וסוכר. אם הוויניגרט סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים.

לצזיקי

4

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתקנים תיבול.

לוויניגרט שום וכוסברה

5

טוחנים את המרכיבים במעבד מזון במשך דקה עד קבלת מרקם גס.

להרכבת המנה

6

מסדרים את ירקות הטמפורה, פירות הים והדגים בצלחת הגשה גדולה ומזלפים את הרטבים.