מתכון

ירקות וטופו בקארי אדום

קארי ב-5 דקות. מוסיפים את המחית וירקות שאוהבים ומבשלים עם חלב קוקוס עד שהירקות רכים

דצמבר 2019
ירקות וטופו בקארי אדום. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
ירקות וטופו בקארי אדום. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

את הרעיון למתכון הזה שאבתי מזוג תרמילאים תאילנדים, שבישלו לידנו באתר קמפינג בניו זילנד. עד אז לא ידעתי להכין קארי והופתעתי לגלות כמה זה קל במיוחד כשמצטיידים במחית קנויה. משם הדרך לארוחת ערב משביעה קצרה מאוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים משחת קארי ומערבבים 30 שניות לפתיחת טעמי המחית. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים היטב.

2

יוצקים לסיר נוזל קוקוס ומביאים לרתיחה. מוסיפים בטטה, דלעת וטופו ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-נמוכה 20 דקות עד שהירקות רכים.

3

מוסיפים את יתר הירקות, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מפזרים בזיליקום טרי ומגישים עם אורז.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן