מתכון

ירקות מוקפצים עם טונה בסגנון אסייתי

פברואר 2019
ירקות מוקפצים עם טונה בסגנון אסייתי של שפית פרידה רז. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין
ירקות מוקפצים עם טונה בסגנון אסייתי של שפית פרידה רז. צילום וסטיילינג: טל סיון־צפורין

נמאס לכם לאכול טונה משעממת אחרי האימון? השפית פרידה רז מציעה לשדרג אותה עם ירקות ותיבול אסייתי

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים את הבצל לסהרונים דקים, חותכים את הפטריות לחתיכות בינוניות, חותכים את גבעולי הסלרי, פורסים את הגזרים לעיגולים דקים, קוצצים את שיני השום וחותכים את הזוקיני למקלות.

2

מחממים שמן בווק על להבה גבוהה, מוסיפים את הבצל ומקפיצים כדקה. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הגזר, הזוקיני והסלרי ומקפיצים כ-2 דקות עד ריכוך. מוסיפים את הפטריות והנבטים ומקפיצים כ-3 דקות נוספות. מתבלים בסויה, בצ'ילי ובסילאן ומכבים את האש. מוסיפים את הכוסברה ואת נתחי הטונה מעל.