מתכון

כבד קצוץ עם פטנט

במעדנייה של חוות צוק מוסיפים לכבד הקצוץ דבש וחומץ, ששוברים את המרירות

37,992 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כבד קצוץ של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
כבד קצוץ של אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מטגנים את הבצלים כ־8 דקות תוך כדי ערבוב עד שהם מתחילים להזהיב. מקטינים את האש וממשיכים לערבב את הבצלים עד שהם שחומים ורכים אך לא שרופים.

2

מערבבים חומץ ודבש וטועמים - התערובת צריכה להיות מאוזנת ולא חמוצה מדי (אם היא חמוצה מדי מוסיפים מעט דבש, ואם היא מתוקה מדי מוסיפים מעט חומץ).

3

מגדילים את האש, מוסיפים כבדים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומטגנים כ־5 דקות. מקטינים את האש ומבשלים עוד כ־5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. מסירים מהאש ומצננים.

4

טוחנים את הכבדים עם הבצלים, הביצים ותערובת החומץ והדבש במטחנת בשר או במעבד מזון בכמה פולסים עד לקבלת המרקם הרצוי (גס או חלק). מתקנים תיבול.