מתכון

כדורי לאבנה על טחינה גולמית ואריסה

דצמבר 2018
1 דירוגים
כדורי לאבנה על טחינה גולמית ואריסה של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
כדורי לאבנה על טחינה גולמית ואריסה של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

לצד הצלחת של הלאבנה עם הטחינה ניתן להגיש סלט שוק בחיתוך גס מירקות העונה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לאריסה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לאריסה

1

משרים את הפלפלים כשעה במים חמים. לאחר שעה בודקים שהתרככו.

2

טוחנים את הפלפלים עם השום במעבד מזון, ותוך כדי טחינה מוסיפים את השמן, המלח והכמון. טועמים ומשפרים תיבול.

לפיתות

3

מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים בתבנית אפייה את רצועות הפיתה ומתבלים במעט שמן זית, מלח וזעתר. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת רצועות קריספיות וזהובות מעט.

להרכבת המנה

4

יוצקים 2 כפות טחינה גולמית על צלחת הגשה, מפזרים 3 כדורי לאבנה לכל מנה, מניחים באופן "מרושל" מעט מהאריסה, סוחטים מעט מיץ מלימון טרי וסוגרים הכל עם מעט שמן זית ומלח גס.

5

הצעת הגשה: לצד הצלחת של הלאבנה עם הטחינה ניתן להגיש סלט שוק בחיתוך גס מירקות העונה, מתובל בשמן זית ומלח גס, וכמובן קערה של הפיתות הפריכות.