צריך רק להוסיף טחינה ירוקה מלאה, כוסברה ונענע — ואתם מסודרים. אפשר להחליף את הטחינה הגולמית ביוגורט ולוותר על מיץ הלימון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 33×22 ס”מ או ל 6- כלים אישיים:
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל 180 מעלות.
2
מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים 2 דקות לריכוך. מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומזהיבים 2 דקות בלבד (הוא ימשיך להתבשל בתנור). מערבבים פנימה אגוזים ופירות מיובשים ומסירים מהכיריים.
3
מכינים את בסיס הקדאיף: מערבבים אטריות עם שמן זית בקערה. מפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיכוסו בשמן זית מכל הצדדים. משטחים 2/3 מהכמות בתחתית התבנית או התבניות. מפזרים מעל את תערובת הבשר ומכסים באטריות הנותרות.
4
אופים 20 דקות עד שזהוב ויפה.
5
בינתיים מכינים טחינה: מערבבים את כל החומרים (אם רוצים, מדללים ב 1/4 כוס מים).
6
להגשה: חותכים את הכנאפה למנות ומגישים עם רוטב טחינה או יוגורט מתובל.