מתכון

כנאפה בשר טחון עם פירות מיובשים

מלית בשר פיקנטית עם הרבה ראס אל-חנות, עטופה באטריות פריכות

כנאפה בשר טחון עם פירות מיובשים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)
כנאפה בשר טחון עם פירות מיובשים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דן לב)

צריך רק להוסיף טחינה ירוקה מלאה, כוסברה ונענע — ואתם מסודרים. אפשר להחליף את הטחינה הגולמית ביוגורט ולוותר על מיץ הלימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 33×22 ס”מ או ל 6- כלים אישיים:

למלית:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצלים 2 דקות לריכוך. מוסיפים בשר טחון ותבלינים ומזהיבים 2 דקות בלבד (הוא ימשיך להתבשל בתנור). מערבבים פנימה אגוזים ופירות מיובשים ומסירים מהכיריים.

3

מכינים את בסיס הקדאיף: מערבבים אטריות עם שמן זית בקערה. מפרידים את האטריות באצבעות, כדי שיכוסו בשמן זית מכל הצדדים. משטחים 2/3 מהכמות בתחתית התבנית או התבניות. מפזרים מעל את תערובת הבשר ומכסים באטריות הנותרות.

4

אופים 20 דקות עד שזהוב ויפה.

5

בינתיים מכינים טחינה: מערבבים את כל החומרים (אם רוצים, מדללים ב 1/4 כוס מים).

6

להגשה: חותכים את הכנאפה למנות ומגישים עם רוטב טחינה או יוגורט מתובל.