מתכון

כעכים מתובלים

נשנוש הדגל של מטבחי עדות המזרח

אוקטובר 2021
כעכים מתובלים של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
כעכים מתובלים של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

לרוב מכינים את הכעכים מבצק פריך, והם מתקבלים במרקם מתפורר יותר. במטבח החלבי המסורתי אפילו מייבשים אותם בתנור, כדי שיהיו עוד יותר פריכים. עם הבצק שלי קל ונוח לעצב כעכים, והם מתקבלים קשים ופחות מתפוררים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, שמרים ואבקת אפייה בקערת מיקסר. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

מעצבים ואופים

3

מחלקים את הבצק ל-50 פיסות בגודל זהה. מגלגלים כל פיסה לכדור, וכל כדור לגלילה באורך 10 ס”מ ובקוטר 1 ס”מ. מחברים את קצות הגלילה ליצירת חישוק בצק, טובלים בביצה ואחר כך בשומשום ומסדרים בתבניות כשהשומשום כלפי מעלה.

4

אופים 25-30 דקות עד שהכעכים זהובים ויציבים. מצננים כליל ושומרים בכלי אטום.