מתכון

כפתורי סנדוויץ' ריבה של מיקי שמו

פברואר 2020
3 דירוגים
כפתורי סנדוויץ' ריבה של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
כפתורי סנדוויץ' ריבה של מיקי שמו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עוגיות ריבה שהתחפשו לכפתורים: מיקי שמו מביא גרסה שונה לעוגיות האהובות

העוגיות הללו כל כך מוכרות, עד שהתחשק לי לשחק איתן קצת. הקטנתי אותן (לטעמי, עוגיות קטנות יותר נעימות יותר לאכילה), ובמקום פרח עם עיגול במרכז יצרתי שני נקבים קטנים. קיבלתי כפתורים. ילדים יתלהבו מהמראה המשעשע וגם ישמחו לקחת חלק בהכנה.

גיוון: מחליפים 1/2 כוס קמח ב-1/2 כוס אבקת שקדים — מתקבלות עוגיות בטעם עשיר ומעודן יותר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הצבק

1

שמים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-2 דקות לתערובת אחידה. עוצרים מדי פעם את פעולת המיקסר ומורידים את החמאה מדפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים במהירות איטית רק עד לקבלת בצק אחיד.

2

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

3

אופים, מעצבים ומגישים: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

מעצבים ואופים

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ בעזרת חותכן עוגיות. קורצים שני חורים בקוטר 1/2 ס”מ במרכז מחצית מן העוגיות שהתקבלו. מחלצים את כל העוגיות בזהירות ומסדרים בתבניות במרווחים של 1 ס”מ בתבניות.

5

אופים כ-13 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.

ממלאים ויוצרים “סנדוויצ’ים”

6

מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומזלפים כמות של כ-1/2 כפית במרכז כל עוגייה ללא חורים. מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החורים ומניחים על העוגיות עם הריבה כמו סנדוויץ’, כך שאבקת הסוכר תהיה למעלה.

7

שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.