מתכון

כרובית שכולם אוהבים

ינואר 2016
כרובית שכולם אוהבים
כרובית שכולם אוהבים

מנה שהיא קלאסיקה של שולחן המזטים, אבל את מקום הטחינה תופס ויניגרט ולצנוברים מצטרפים צימוקי דומדמניות מיובשות

כרובית פריכה עם פטרוזיליה וצנוברים — ההשראה ברורה: קלאסיקה של שולחן המזטים המזרח תיכוני, אבל את מקום הטחינה תופס ויניגרט ולצנוברים מצטרפים צימוקי קורנט (דומדמניות מיובשות). “אם לשפוט לפי מספר המיילים שקיבלתי עם הבקשה למתכון,” כותבת עינת בפתח המתכון. “אני חושבת שאפשר להגדיר את המנה כלהיט.”

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לוויניגרט יין לבן:

לכרובית פריכה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

טורפים בקערה חומץ, דבש וחרדל ומוסיפים שמן זית לאט ותוך כדי טריפה עד שנוצרת אמולסיה. מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.

מכינים את הכרובית ומגישים

2

מחממים שמן בסיר גדול וכבד על להבה בינונית עד שהוא מגיע ל-180 מעלות.

3

בינתיים מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומכינים קערה גדולה עם מי קרח. חולטים את הכרובית במים הרותחים (במחזורים קטנים) למשך 2 דקות ומעבירים למי הקרח לעצירת הבישול.

4

מערבבים קמח, שני סוגי מלח ופלפל בשקית גדולה שניתנת לסגירה. מוסיפים את הכרובית, אוטמים את השקית ומנערים טוב-טוב עד שהכרובית מצופה לגמרי בקמח.

5

מטגנים את הכרובית המצופה בשמן החם במחזורים קטנים עד שהיא חומה-זהובה ומוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.

6

מעבירים את הכרובית החמימה לצלחת הגשה ומטפטפים עליה ויניגרט. מפזרים דומדמניות, צנוברים ופטרוזיליה, מערבבים קלות ומגישים.