מתכון

כריך באן מי עם כבד עוף וסלט ירקות וייטנאמי

באגט בפאטה כבד עוף זריז, כבדי עוף צלויים במחבת וסלט שורשים רענן, כשעיקר העבודה הוא חיתוך הירקות

אוקטובר 2019
באן מי עם ממרח כבד עוף, כבד עוף צרוב וסלט ירקות וייטנאמי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
באן מי עם ממרח כבד עוף, כבד עוף צרוב וסלט ירקות וייטנאמי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

את הפאטה אני מכינה עם מחית צ'ילי תאילנדית – אחת ההברקות במזווה שלי. יש לה טעמים מתוקים של צ'ילי (וכלל לא חריפים) ואני מוסיפה ממנה כף גדושה כמעט לכל תבשיל אסיאתי שאני מכינה (בעיקר לתבשילי קארי). רק שימו לב שאתם קונים את המחית בעלת החריפות המתונה ולא את גרסת ה- hot , שהיא ממש אש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הכבדים

1

מחממים מחבת גדולה עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות על להבה בינונית להזהבה.

2

מתבלים כבדים במלח ופלפל ומוסיפים למחבת. מטגנים 3 דקות מכל צד עד שהכבדים משחימים ומגיעים למידת עשייה מדיום-וול.

3

מעבירים חצי מכמות הכבדים והבצל למעבד מזון. מוסיפים 2 כפות מחית צ'ילי תאילנדית וטוחנים לקבלת פאטה במרקם חלק.

מכינים את הסלט

4

מערבבים את הירקות ועשבי התיבול ומתבלים במיץ ליים ומלח.

מרכיבים את הכריך

5

חוצים באגט לאורכו ומורחים על חציו התחתון כף מחית צ'ילי. מורחים עליה את ממרח הכבדים ומסדרים את הכבדים הצלויים. מפזרים מעל את הסלט.

6

סוגרים את הבאגט, חוצים ומגישים.