מתכון

לביבות שמרים

לביבות שמרים נפלאות שניתן בגרסה מתוקה, עם שמנת חמוצה מעורבבת בריבה, או בגרסה מלוחה, עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

2,374 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
לביבית שמרים. צלם: שירן כרמל | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
לביבית שמרים. צלם: שירן כרמל | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את החלב לטמפרטורה של 40-35 מעלות, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח וממיסים.

2

מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת במרקם יוגורט. מתפיחים את התערובת מכוסה בטמפרטורת החדר במשך 3.5 שעות. במהלך שעות התפיחה יש להוריד את נפח התערובת בכף כ-3 פעמים ולכסות.

3

יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים אותן במעט שמן על אש בינונית משני הצדדים.

מגישים

4

אפשר להגיש את הלביבות בגרסה מתוקה, עם שמנת חמוצה מעורבבת בריבה, או בגרסה מלוחה, עם גבינת שמנת וסלמון מעושן.