מתכון

לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני

כשצולים סלק טעמו נעשה מתקתק והוא מתחבר יפה לטעמו העדין של הדג הצלוי. לפני ההגשה יוצקים על הדג את הרוטב הרענן

פברואר 2016
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב‭ ‬יוגורט‭ ‬לימוני:‬‬

אופן ההכנה

1

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-190 ‬מעלות‭ ‬ומרפדים‭ ‬תבנית‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬

‬מכינים‭ ‬את‭ ‬הסלק‭ ‬והדג:‭

2

‬מניחים‭ ‬את‭ ‬חצאי‭ ‬הסלקים‭ ‬בתבנית, ‬מתבלים‭ ‬ב-2 ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬זית‭,‬ פלפל‭ ‬ותימין‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

3

צולים‭ ‬40-30‭ ‬דקות‭ ‬לריכוך‭ ‬והזהבה‭.‬‬‬‬‬‬

4

מניחים‭ ‬את‭ ‬נתחי‭ ‬הדג‭ ‬על‭ ‬הסלקים‭ ‬המוכנים‭ ‬כשצד‭ ‬העור‭ ‬כלפי‭ ‬מעלה‭ ‬וצולים‭ ‬כ-10 ‬דקות‭ ‬נוספות‭ ‬עד‭ ‬שהדגים‭ ‬עשויים.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מכינים‭ ‬את‭ ‬הרוטב:

5

‭ ‬מערבבים‭ ‬יוגורט‭ ‬עם‭ ‬שום, ‬פלפל, מיץ‭ ‬וקליפת‭ ‬לימון‭.‬ טועמים‭ ‬ומוסיפים‭ ‬תיבול‭ ‬במידת‭ ‬הצורך.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מרכיבים‭ ‬את‭ ‬המנה‭ ‬ומגישים:‭

6

‬מעבירים‭ ‬את‭ ‬הסלקים‭ ‬לצלחת‭ ‬הגשה‭ ‬ועליהם‭ ‬את‭ ‬הפילטים‭ ‬הצלויים. ‬מגישים‭ ‬מייד‭ ‬עם‭ ‬רוטב‭ ‬היוגורט.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

ואפשר‭ ‬גם‭ ‬לצלות‭ ‬את‭ ‬הדגים‭ ‬במחבת:‭‬‭ ‬מחממים‭ ‬מחבת‭ ‬גריל‭ ‬עם‭ ‬כף‭ ‬שמן‭ ‬וצולים‭ ‬את‭ ‬הפילטים‭ ‬של‭ ‬הדג‭ ‬כשהצד‭ ‬של‭ ‬העור‭ ‬כלפי‭ ‬מטה‭ ‬2‭ ‬דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שהדגים‭ ‬עשויים‭ ‬לטעמכם.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

לגיוון‭ ‬בהגשה‭:‬ מוסיפים‭ ‬לרוטב‭ ‬היוגורט‭ ‬1/2‭ ‬קופסה‭ ‬125)‭ ‬גרם)‭ ‬פטה‭ ‬כבשים מפוררת‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
‭ ‬‬
מוותרים‭ ‬על‭ ‬הדג‭:‬ משאירים‭ ‬מעט‭ ‬סלקים‭ ‬צלויים‭ ‬בצד‭ ‬ומגישים‭ ‬אותם‭ ‬עם‭ ‬הרוטב. ‬בעצם‭ ‬כל‭ ‬ירק‭ ‬אפוי‭ ‬ישמח‭ ‬להתחבר‭ ‬לרוטב‭ ‬הטעים‭ ‬‮–‭ ‬בטטות, ‬חצילים, ‬זוקיני‭ ‬ועוד‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬