מתכון

לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני

פברואר 2016
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"
לברק‭ ‬צלוי‭ ‬על‭ ‬מצע‭ ‬סלק‭ ‬עם רוטב יוגורט לימוני. צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות של "תנובה"

כאשר צולים סלק טעמו נעשה מרוכז ומתקתק והוא מתחבר יפה לטעמו העדין של הדג הצלוי. לפני ההגשה יוצקים על הדג את הרוטב הרענן

כאשר צולים סלק טעמו נעשה מרוכז ומתקתק והוא מתחבר יפה לטעמו העדין של הדג הצלוי. לפני ההגשה יוצקים על הדג את הרוטב הרענן, שמחמיא לטעמם של הסלק והדג גם יחד.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב‭ ‬יוגורט‭ ‬לימוני:‬‬

לרוטב‭ ‬יוגורט‭ ‬לימוני:‬‬

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל-190 ‬מעלות‭ ‬ומרפדים‭ ‬תבנית‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭.‬‬‬‬‬‬‬‬

‬מכינים‭ ‬את‭ ‬הסלק‭ ‬והדג:‭

2

‬מניחים‭ ‬את‭ ‬חצאי‭ ‬הסלקים‭ ‬בתבנית, ‬מתבלים‭ ‬ב-2 ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬זית‭,‬ פלפל‭ ‬ותימין‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

3

צולים‭ ‬40-30‭ ‬דקות‭ ‬לריכוך‭ ‬והזהבה‭.‬‬‬‬‬‬

4

מניחים‭ ‬את‭ ‬נתחי‭ ‬הדג‭ ‬על‭ ‬הסלקים‭ ‬המוכנים‭ ‬כשצד‭ ‬העור‭ ‬כלפי‭ ‬מעלה‭ ‬וצולים‭ ‬כ-10 ‬דקות‭ ‬נוספות‭ ‬עד‭ ‬שהדגים‭ ‬עשויים.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מכינים‭ ‬את‭ ‬הרוטב:

5

‭ ‬מערבבים‭ ‬יוגורט‭ ‬עם‭ ‬שום, ‬פלפל, מיץ‭ ‬וקליפת‭ ‬לימון‭.‬ טועמים‭ ‬ומוסיפים‭ ‬תיבול‭ ‬במידת‭ ‬הצורך.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

מרכיבים‭ ‬את‭ ‬המנה‭ ‬ומגישים:‭

6

‬מעבירים‭ ‬את‭ ‬הסלקים‭ ‬לצלחת‭ ‬הגשה‭ ‬ועליהם‭ ‬את‭ ‬הפילטים‭ ‬הצלויים. ‬מגישים‭ ‬מייד‭ ‬עם‭ ‬רוטב‭ ‬היוגורט.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

ואפשר‭ ‬גם‭ ‬לצלות‭ ‬את‭ ‬הדגים‭ ‬במחבת:‭‬‭ ‬מחממים‭ ‬מחבת‭ ‬גריל‭ ‬עם‭ ‬כף‭ ‬שמן‭ ‬וצולים‭ ‬את‭ ‬הפילטים‭ ‬של‭ ‬הדג‭ ‬כשהצד‭ ‬של‭ ‬העור‭ ‬כלפי‭ ‬מטה‭ ‬2‭ ‬דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שהדגים‭ ‬עשויים‭ ‬לטעמכם.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

לגיוון‭ ‬בהגשה‭:‬ מוסיפים‭ ‬לרוטב‭ ‬היוגורט‭ ‬1/2‭ ‬קופסה‭ ‬125)‭ ‬גרם)‭ ‬פטה‭ ‬כבשים‭ ‬5%‭ ‬“פיראוס”‭,‬ מפוררת‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
‭ ‬‬
מוותרים‭ ‬על‭ ‬הדג‭:‬ משאירים‭ ‬מעט‭ ‬סלקים‭ ‬צלויים‭ ‬בצד‭ ‬ומגישים‭ ‬אותם‭ ‬עם‭ ‬הרוטב. ‬בעצם‭ ‬כל‭ ‬ירק‭ ‬אפוי‭ ‬ישמח‭ ‬להתחבר‭ ‬לרוטב‭ ‬הטעים‭ ‬‮–‭ ‬בטטות, ‬חצילים, ‬זוקיני‭ ‬ועוד‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬