לוביה, פול ופסוליה (שעועית) בי'אלזית – כולם מתייחסים לאותה שיטה ולאותו תיבול. חשוב מאוד להשתמש בתרמילי לוביה צעירים ורכים. את הצהובים והעציים מומלץ לפתוח ולהשתמש רק בפולים שבפנים ולא בתרמיל עצמו מכיוון שהוא קשה מדי לאכילה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח. חולטים את הלוביה במים הרותחים 3־4 דקות ומעבירים מיד למי קרח.
2
מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את השום ומחצית מכמות הכוסברה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הלוביה ומקפיצים כמה דקות במחבת. מכבים את האש ומוסיפים את יתרת הכוסברה ואת מיץ הלימון ומגישים מיד.