מתכון

לוביה בי'אלזית

דצמבר 2018
2 דירוגים
לוביה בי'אלזית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: אנטולי מיכאלו
לוביה בי'אלזית של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: אנטולי מיכאלו

תוספת פופולרית מאוד בצפון הלבנט, ושמן הזית הוא מרכיב עיקרי ודומיננטי בה. מומלץ להשתמש בשמן זית מזן סורי

לוביה, פול ופסוליה (שעועית) בי'אלזית – כולם מתייחסים לאותה שיטה ולאותו תיבול. חשוב מאוד להשתמש בתרמילי לוביה צעירים ורכים. את הצהובים והעציים מומלץ לפתוח ולהשתמש רק בפולים שבפנים ולא בתרמיל עצמו מכיוון שהוא קשה מדי לאכילה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח. חולטים את הלוביה במים הרותחים 3־4 דקות ומעבירים מיד למי קרח.

2

מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את השום ומחצית מכמות הכוסברה ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את הלוביה ומקפיצים כמה דקות במחבת. מכבים את האש ומוסיפים את יתרת הכוסברה ואת מיץ הלימון ומגישים מיד.