מתכון

לוינגוויני פְרוּטי דִי מארֶה

אוגוסט 2019
1 דירוגים
לוינגוויני פְרוּטי דִי מארֶה של שף איל לביא. צילום: דניאל לילה
לוינגוויני פְרוּטי דִי מארֶה של שף איל לביא. צילום: דניאל לילה

הרוטב הוא מרכז המנה - ברור שהוא יהיה מצוין על פסטה טרייה, אבל יעשה יופי של עבודה גם על פסטה יבשה שבושלה היטב

הכי חשוב להקפיד על איכות חומרי הגלם: פירות ים טריים, ציר דגים איכותי ופסטה משובחת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מביאים לרתיחה בסיר גדול עגבניות עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהעגבניות מתרככות מאוד.

2

מוסיפים ציר דגים, מגבירים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות בבעבוע עדין לצמצום.

3

טוחנים את הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני ומחזירים לסף רתיחה.

בינתיים מבשלים את הפסטה

4

מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים כ-3-2 דקות לדרגת אל-דנטה. אם משתמשים בפסטה יבשה, מבשלים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.

מבשלים את פירות הים

5

מוסיפים לרוטב מולים כחולים, מכסים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים שרימפס וקלמרי ומבשלים 3 דקות נוספות בבעבוע עדין. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים בזיליקום.

6

מגישים: מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מחלקים בין צלחות ההגשה ומחלקים ביניהן את שלל הים שווה-בשווה.

7

מגישים מייד עם זילוף שמן זית ושבבי פרמזן מעל.