מתכון

לחם כפרי

2 דירוגים
לחם כפרי של שף בועז דרור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעמה רן
לחם כפרי של שף בועז דרור. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: נעמה רן

לחם כפרי בסטייל אירופאי, במתכון שתשמחו לאמץ למתכון הבית, מכיוון שהוא פשוט מאד ודורש רק התפחה אחת בת חצי שעה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנפים את שני סוגי הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים את המלח והסוכר. מוסיפים את השמרים ומערבבים.

2

מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישת הבצק במהירות נמוכה. לשים את הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 5־7 דקות.

3

בודקים את אלסטיות הבצק על ידי מתיחתו. אם אי אפשר למתוח את הבצק מבלי שייקרע, ממשיכים ללוש. כשהבצק מוכן מניחים אותו בצד למשך 15 דקות. משטחים את הבצק כדי להוציא ממנו בועות אוויר.

4

מעבירים את הלחם לתבנית להתפחה בתנור שחומם מראש ל־30-35 מעלות עד הכפלת הנפח.

5

אופים את הלחם במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־230 מעלות. לקראת סוף האפייה מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים לתנור כדי שהדופנות ייאפו. בתום האפייה מצננים במשך 20-30 דקות.