מתכון

לחם קופים בציפוי קינמון

דצמבר 2015
4 דירוגים
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

כדורי בצק בריוש מצופים חמאה מתובלת ומתמוססים זה לתוך זה עד שנוצרת עוגה נפלאה בניחוח קרמלי של סוכר חום וקינמון

  • תבנית טבעתית (קוגלהוף) בקוטר 24 ס”מ
  • 2:30 שעות
  • קל
  • כשר
  • עוגות

מה זה לחם קופים?
הלחם של הקופים זה לא בדיוק לחם, אלא יותר עוגת בוקר נימוחה ועשירה מלאת ניחוחות של קינמון. ליד הקפה של הבוקר או לבראנץ’.

למה קופים? יש כמה גרסאות למקור השם. החביבה עלינו במיוחד קשורה לאופן האכילה והמשיכה של הכדורים הנימוחים, שמזכי התקהלות של קופים סביב מזון. לפעמים המאפה מכונה גם כיכר בועות (bubbleloaf), עוגת צבוטותי (pinch-me cake) לחם דביק (sticky bread) או כתר זהב (golden crown).

מקור המתכון? מבט חטוף במינון של חומרי הגלם יספק את התשובה: המטבח האמריקאי, כמובן. זה היה מתכון להיט בתוכניות רדיו לעקרות הבית אי שם בשנות ה-50 של המאה הקודמת, אבל עבר למדורי העיתונים ובהמשך גם לאינטרנט. הוא הפך לפופולרי במיוחד בשנות ה-80’, כשהגברת הראשונה דאז, ננסי רייגן, הגישה אותו בבית הלבן.

קבלו מתכון טעים וממכר על בסיס בצק בריוש (אבל עם פחות חמאה).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים שמרים וחלב במיקסר עם וו לישה רק עד שהשמרים נמסים לתוך החלב. מוסיפים את שאר החומרים למעט החמאה ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק מעט קשיח. מוסיפים חמאה ולשים כ-2 דקות עד שהיא נטמעת בבצק.

2

אוספים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה כשעה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3

חובטים קלות בבצק עד שהאוויר שנכלא בהתפחה יוצא. חותכים מהבצק כדורים במשקל 30 גרם כל אחד.

4

מצפים, מתפיחים שוב ואופים: מניחים חמאה מומסת בקערה אחת; סוכר וקינמון בקערה שנייה. טובלים את כדורי הבצק בחמאה המומסת ולאחר מכן מגלגלים בתערובת סוכר-קינמון עד שהם מצופים מכל הצדדים.

5

משמנים את התבנית בחמאה מומסת. עורמים את כדורי הבצק המצופים בתבנית ומפזרים ביניהם אגוזי פקאן. מכסים במגבת מטבח ומניחים לכדורים לתפוח עוד 30 דקות עד שכמעט מכפילים את נפחם.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

אופים כ-30 דקות עד שהעוגה תפוחה וזהובה, הבצק אפוי לגמרי וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

8

מצננים כ-15 דקות בטמפ’ החדר והופכים את התבנית על רשת צינון לחילוץ העוגה.

עוד ממשפחת הקופים

  • מתבלים את תערובת הסוכר והקינמון בתבלינים נוספים כמו ג’ינג’ר, הל, מעט ציפורן או אגוז מוסקט.
  • מעשירים את הבצק ב-3 כפות צימוקים, קליפת לימון או תפוז מגוררת או 1/2 כוס שוקולד צ’יפס.
  • במקום לפזר אגוזי פקאן שלמים בין הכדורים מוסיפים לחומרי הציפוי תערובת של אגוזים קצוצים מסוגים שונים.
  • מתבלים את תערובת החמאה לציפוי בכף ברנדי או רום.
  • מחליפים 1/3 מהקמח בקמח כוסמין או בקמח מחיטה מלאה.

גיוון: במקום שמרים רגילים אפשר להשתמש ב-3 כפות שמרית.