מתכון

לחמניות בצל ופרג

פברואר 2016
לחמניות בצל ופרג. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
לחמניות בצל ופרג. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

מעין מאפינס נמוכי קומה סופר-אווריריים, שמתאימים לליווי כל ארוחה. במהלך האפייה הטופינג צונח פנימה והופך בעצמו למלית עסיסית של בצל ופרג

מעין מאפינס נמוכי קומה סופר-אווריריים, שמתאימים לליווי כל ארוחה. במהלך האפייה הטופינג צונח פנימה והופך בעצמו למלית עסיסית של בצל ופרג. לתפיחה יפה של המאפים ולקבלת מעטה שחום בתחתיתם מומלץ לחמם מעט את התבנית לפני האפייה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטופינג:

ללחמניות:

לטופינג:

ללחמניות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הטופינג:

1

מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים בצל עם מלח ופלפל 3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שמתרכך בלי להזהיב (יהיה לו עוד הרבה זמן לזה בתנור).

מכינים את הלחמניות:

2

מחממים תנור ל-210 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.

3

מערבבים את החומרים יחד לתערובת שמזכירה בלילה של פנקייקס ונותנים לה לנוח 10 דקות. בינתיים מומלץ לחמם את תבנית השקעים המשומנת.

4

יוצקים את הבלילה לשקעים ומפזרים כף בצל מטוגן וכפית פרג מעל – חלק מהטופינג ישקע לתוך הלחמניות, וזה מצוין.

5

אופים כ-30 דקות עד שזהוב ותפוח. שולפים מהשקעים ומגישים חמים.

גיוון: את החלב אפשר להחליף ברוויון.