מתכון

לחמניות בריוש עם ביצים עלומות וסלמון

דצמבר 2018
2 דירוגים
בוקר טוב פריז של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי
בוקר טוב פריז של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי

פרוסות בריוש ועליהן גבינת שמנת, סלמון מעושן וביצים עלומות שמתמזגות באופן מושלם

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למנה אחת

לביצים עלומות

למנה אחת

לביצים עלומות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את הבריוש לארבע פרוסות. מורחים עליהן את גבינת השמנת ומפזרים את המוצרלה. מקרימים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות או עד השחמה.

2

מוציאים מהתנור ומניחים את הסלמון המעושן מעל.

ביצים עלומות

3

מרתיחים מים בסיר קטן. מוסיפים חומץ לפי העין, ומנמיכים לאש נמוכה.

4

שוברים כל ביצה בכלי נפרד, יוצרים מערבולת בסיר ומוסיפים כל ביצה בתורה. מבשלים עד שהביצה מבושלת לדרגת מדיום. מוציאים את הביצים בכף מחוררת ומסננים היטב את המים.

הרכבת המנה

5

מניחים את הביצים העלומות מעל הסלמון ומפזרים בצל ירוק מעל.