מתכון

לימון כבוש של טל סורסקי

מקפיץ סלטים, ממרחים וכריכים וגם מעמיק טעמים בתבשילים ארוכים. אחת הצנצנות השימושיות במזווה

ספטמבר 2021
לימון כבוש של טל סורסקי. צילום: טל סורסקי
לימון כבוש של טל סורסקי. צילום: טל סורסקי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסדרים פרוסות לימון בשכבה צפופה בצנצנת מעוקרת ומפזרים מעל 1/2 כפית מלח גס. ממשיכים כך עד שמגיעים לאמצע הצנצנת. מניחים שיני שום ועלי דפנה (אם רוצים) וממשיכים למלא את הצנצנת בשכבות של פרוסות לימון ומלח גס באופן צפוף כל האפשר. סוגרים היטב את הצנצנת ומניחים על השיש (לא בשמש ישירה) ל-24 שעות.

2

פותחים את הצנצנת, יוצקים מיץ לימון לכיסוי הלימונים ומעליו שכבה דקיקה של שמן זית, שימנעו מגע של הלימונים עם האוויר. סוגרים ושומרים מחוץ למקרר במקום חשוך הלימונים יהיו מוכנים אחרי שבוע. הלימונים הכבושים יישמרו במקרר אחרי הפתיחה. הקפידו להכניס לצנצנת רק כלים נקיים כדי למנוע היווצרות עובש

לבלוג של טל סורסקי – מה יש לאכול