מתכון

לימונצ’לו

נובמבר 2019
3 דירוגים
לימונצ’לו של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
לימונצ’לו של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

בדרום איטליה יש לימונים ענקיים, יפהפיים וכולם הולכים לתעשיית הלימונצ'לו. איטליה היא מקום שנותן כבוד ללימונים

לכל מי שחזר מדרום איטליה יש כנראה בקבוק לימונצ’לו במקפיא. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקלפים את הלימונים בעזרת סכין חדה או קולפן. משתדלים להוריד כמה שפחות מהחלק הלבן. הופכים את הקליפות ומסירים כמה שאפשר מהחלק הלבן.

2

ממלאים בקבוק זכוכית מעוקר של 750 מ”ל בקליפות ויוצקים מעל את האלכוהול. סוגרים היטב ומשאירים בחוץ למשך 40 ימים.

3

מחממים מים עם סוכר, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומקררים. מסננים החוצה את הקליפות ומוסיפים פנימה את סירופ הסוכר. מעבירים למקפיא לשבוע.