מתכון

ליקר ליצ'י

אוגוסט 2019
1 דירוגים
ליקר ליצ'י של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ליקר ליצ'י של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במקום דובדבנים - הכירו את ליקר הליצ'י: מעט חמצמץ עם ריח טרופי וטעם פרי חזק וכיפי

אחסון: הבקבוק יישמר בפינה מוצלת עד חצי שנה או במקרר עד שנה (גם אחרי הפתיחה).

הצעות הגשה: משלבים בקוקטיילים. את הפירות השיכורים אפשר להגיש גם לצד גלידה או מוס שוקולד או קרם גבינה.

עיקור הבקבוק: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הבקבוק למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מסדרים את הליצ'י בצנצנת או בבקבוק צר וגבוה בנפח ליטר וחצי בשכבות. בין שכבת פרי לשכבת פרי מפזרים סוכר בנדיבות. מסיימים בשכבת סוכר. מכסים את פתח הצנצנת בעזרת בד חיתול וגומייה וסוגרים את המכסה.

2

שומרים את הצנצנת במקום מוצל ויבש במשך חמישה ימים. פעם ביום מנערים את הצנצנת. אחרי חמישה ימים ורק אחרי שהסוכר כולו נמס והפרי רך לגמרי מוסיפים וודקה לכיסוי מלא עד כמעט סף הצנצנת. מנערים מצד לצד ומניחים לחודש.