מתכון

מאפה "אטריות" זוקיני

דצמבר 2015
5 דירוגים
מאפה "אטריות" זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה "אטריות" זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אחד המתכונים הכי קלים וטעימים שתכינו אי פעם, שמתבסס על גילופי זוקיני

את אטריות הזוקיני מגלפים בעזרת קולפן ירקות. הכנתי מנה דומה לזו, רק עם בטטה, בתוכנית הטלוויזיה שלי, ותוך דקה מרגע השידור קיבלתי עשרות תגובות בפייסבוק ובאתר התוכנית. אחד המתכונים הכי קלים וטעימים שתכינו אי פעם!

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים אטריות זוקיני, שמן זית, רוטב סויה ותימין בקערה ומתבלים במלח ופלפל. מניחים 8 תלוליות בתבנית.

3

אופים 30-25 דקות עד שה”אטריות” זהובות.

4

מגישים מייד או מפחיתים 5 דקות ממשך האפייה ומשלימים אותה בסמוך להגשה.

גיוון: מחליפים את הזוקיני ב-3 בטטות מוארכות ומגדילים את כמות שמן הזית ל-4 כפות (הבטטה זקוקה ליותר שמן מהזוקיני העסיסיים).