מתכון

מאפה פילו פתוח עם חצילים, פטה ועגבניות חרוכות

מאי 2020
מאפה ים תיכוני פתוח של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
מאפה ים תיכוני פתוח של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

פטה, פילו, חצילים ועגבניות חרוכים של קיץ (העונה שבה טעמם בשיאו). מגישים חם עם אוזו קר וחולמים על יוון

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות (או לחום הגבוה ביותר), מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים בה חצילים ועגבניות (בשלמותם) ומעבירים אותה למדף האמצעי בתנור. צולים את החצילים והעגבניות כ-30 דקות (את החצילים הופכים לאחר 15 דקות) או עד שקליפתם חרוכה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

2

חוצים את החצילים ומוציאים את בשרם לקרש חיתוך, קוצצים ומערבבים עם מעט מלח ופלפל שחור וכף שמן זית (אפשר על קרש החיתוך). מניחים לעגבניות להצטנן מעט. 

3

מניחים נייר אפייה על תבנית שטוחה או מרפדים איתו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, מניחים על הנייר עלה בצק פילו ומברישים שמן זית בשפע, מניחים מעל העלה הראשון עלה פילו נוסף ומשמנים גם אותו בנדיבות חוזרים על הפעולה עם העלה השלישי. מקפלים בצורה חופשית את שולי העלים כלפי מעלה כך שנוצרת מעין תבנית. מניחים במרכז "תבנית" הבצק את החצילים המתובלים ומעליהם מפוררים גבינת פטה (לפירורים בגודל של ס"מ). קורעים את העגבניות החרוכות בידיים (ל-5-4 חתיכות האחת) ומפזרים אותן מעל.

4

מכניסים לתנור ואופים כרבע שעה או עד שהשוליים של המאפה משחימים. מוציאים, מזליפים מעט שמן זית מעל, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים חם.