מתכון

טירופיטה – מאפה פילו ופטה בלקני

ספטמבר 2019
1 דירוגים
טירופיטה של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
טירופיטה של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

מאפה פילו ופטה שהגיע מהחלקים היווניים של המשפחה ויש לו כמה גרסאות בכל אזור הבלקן. השיטה הזאת, לעצלנים, נהדרת

תלוליות הגבינה תופחות קצת באפייה, והבצק מתמלא בטעם. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים מראש תנור ל־200 מעלות. מגררים את הפטה בפומפייה או מועכים אותה בממעך או מפוררים ביד. מערבבים את הפטה המגוררת עם היוגורט, הביצים והסודה. הסודה והיוגורט יתחילו לפעול יחד מהר למדי והתערובת תתפח.

2

לוקחים תבנית אפייה עמוקה בערך בגודל של דף פילו ומושחים אותה בחמאה נמסה. מניחים דף פילו אחד ומטפטפים מעליו כ־2 כפות חמאה מומסת. מניחים מעליו עוד דף ומטפטפים גם עליו חמאה. שמים דף פילו שלישי ועליו מניחים בערך 12 תלוליות של תערובת היוגורט־פטה במקומות שונים.

3

מניחים על התלוליות עוד דף פילו ועליו זולפים חמאה. חוזרים על התהליך: 3 דפי פילו שביניהם יש חמאה, תלוליות של יוגורט־פטה ושוב עלי פילו עד שנגמרים העלים. יוצקים מים מוגזים (סודה), מכסים באלומיניום ומכניסים לתנור

4

אופים כ־1/4 שעה, מסירים כיסוי ואופים עוד כ־20 דקות עד שהמאפה פריך ותפוח.

מתוך הספר החדש: המטבח של רותי רוסו – ספר המתכונים שכל בית צריך. צילום: זוהר רון. סגנון: עמית פרבר. הוצאת גורדון ספרים. 230 עמ'. 138 ש"ח

המטבח של רותי רוסו. עטיפה. עיצוב טל בוניאל.
המטבח של רותי רוסו. עטיפה. עיצוב טל בוניאל.