מתכון

מאפה פסטה, טונה וגבינה

נובמבר 2019
1 דירוגים
מאפה פסטה. צילום: shutterstock
מאפה פסטה. צילום: shutterstock

מאפה מהיר שנשען בעיקר על מוצרי מזווה

לתבנית של 30X20

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה במשך 2-3 דקות, לפחות מדרגת אל-דנטה, ומסננים היטב.

2

מחממים את החמאה בסיר קטן ומאדים את הבצל. מוסיפים את היין ומצמצמים עד שנותרות 2-3 כפות.

3

מוסיפים ליין את הקמח ובוחשים על להבה בינונית עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את החלב וטורפים היטב לבלילה אחידה וסמיכה. מסירים מהאש.

4

מערבבים בקערה גדולה את תערובת היין והחלב עם הפסטה המבושלת וכל יתר החומרים, ומעבירים את התערובת לתבנית משומנת בחמאה.

5

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך ב-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהמאפה מתייצב.

6

מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי, מסירים את רדיד האלומיניום מהמאפה וזורים מעל. אופים במשך כ-10 דקות נוספות עד שהציפוי מזהיב.