מתכון

טארט טאטן בצלצלי שאלוט

דצמבר 2018
טארט טאטן של בצלצלי שאלוט של ענת לבל. צילום: שרית גופן
טארט טאטן של בצלצלי שאלוט של ענת לבל. צילום: שרית גופן

מאפה בצלצלי שאלוט טבעוני, פשוט להכנה וטעים. עושה את מירב הרושם בהגשה ההפוכה למרכז השולחן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הקוקוס והסוכר החום במחבת נון סטיק המתאימה גם לאפייה בתנור, עד שהסוכר מתרכך.

2

מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים עד שמתחיל תהליך קרמול – התערובת מתכהה, מתגבשת ונעשית דביקה מעט.

3

מסדרים את בצלצלי השאלוט בצפיפות במחבת, כשהחלק החתוך כלפי מטה, ומבשלים 4-3 דקות עד ריכוך קל.

4

מפזרים מעט מלח גס ועלי תימין ומניחים מעל את בצק העלים. את עודפי הבצק מקפלים כלפי מעלה.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מחוררים את הבצק במקומות אחדים בקיסם ואופים כ-35 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.

7

מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

8

הופכים את המאפה: מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל המחבת, ובתנועה מהירה הופכים את השתיים, כך שהמחבת תהיה למעלה. טופחים קלות על תחתית המחבת להפרדת כל הבצלצלים ומרימים אותה בעדינות.