מתכון

מאפה שמרים כשר לפסח עם בשר ופירות מיובשים

מרץ 2016
מאפה שמרים כשר לפסח עם בשר ופירות מיובשים . צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל
מאפה שמרים כשר לפסח עם בשר ופירות מיובשים . צילום: שרית גופן | סגנון: ענת לבל

מאפה שמרים כשר לפסח עם תערובת של בשר בקר טחון ופירות מיובשים

לא תאמינו אבל זה כשר לפסח!
השנה "אסם" הכינה לכם מתנת חג מיוחדת: "תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח": מוצר מהפכני ויחיד במינו, שמאפשר להכין מגוון מאפי שמרים מתוקים ומלוחים – החל בעוגת קראנץ ועד פיצה – בגרסה כשרה לפסח ובלי לוותר על הטעם ועל המרקם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים מחבת יבשה על להבה בינונית וקולים צנוברים עם פפריקה להזהבה. מצננים.

2

מחממים שמן זית במחבת נקייה ומטגנים בצל לשקיפות. מוציאים בכף מחוררת.

3

מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים תוך כדי פירור במזלג עד שהוא משנה את צבעו. מחזירים את הבצל, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מתבלים במלח, פלפל, רוטב בסיס ותימין ומערבבים.

4

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים פירות מיובשים ואת הצנוברים הקלויים ומערבבים. מקררים היטב.

בזמן שהמלית מתקררת מכינים את הבצק ומתפיחים:

5

שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות לקבלת בצק נוח לעבודה ונעים למגע.

6

מכסים ושומרים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

ממלאים, מתפיחים שוב ואופים:

7

מניחים את הבצק על משטח מקומח בקורנפלור ומרדדים למלבן באורך 30 ס"מ ועובי 1/2 ס"מ. מסדרים את המלבן כך שהצד הרחב פונה אלינו. מסדרים את המלית לאורך השליש התחתון של הבצק בצד שקרוב אלינו. חורצים חריצים עם סכין חדה בחלק החשוף של הבצק במרווחים של 4 ס"מ בלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק לרולדה וסוגרים לעיגול.

8

משמנים תבנית בקוטר 26" עם חור במרכז (סיר פלא) ומניחים את המאפה בתוך התבנית. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

10

מברישים את החלק העליון של הבצק בחלמון מעורבב עם מים ומפזרים שומשום.

11

אופים 35-30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים יפה. 10 דקות לפני תום האפייה מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור.

12

רצוי להגיש חם. אם מכינים מראש, מקצרים את משך האפייה בכ-10 דקות ומשלימים את האפייה לפני ההגשה.

למתכונים נוספים עם תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של "אסם", הקליקו והיכנסו לאתר "בישולים"

קמח מאפי שמרים לפסח