מתכון

מאפינס גזר בעיטור שערות גזר

פברואר 2019
2 דירוגים
מאפינס גזר בעיטור שערות גזר של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
מאפינס גזר בעיטור שערות גזר של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

למנה ראשונה מכין עופר גל מאפינס גזר בהגשה מרשימה, מצופים בקצפת ומקלות גזר כתומים

כשר לפסח לאוכלי קטניות

כלים: תבניות מאפינס למשקל 100 גר' (סיליקון או חד פעמיות), שק זילוף עם צנתר משונן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למאפינס

לעיטור קצפת

לשערות הגזר

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מאפינס:

1

קולפים את הגזרים וגוררים בפומפייה גסה.

2

מקציפים במיקסר עם מטרף דק את הביצים והסוכר ומוסיפים בהדרגה את השמן.

3

מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את הגזר ומערבבים במרית. מוסיפים בהדרגה את כל סוגי הקמח ואחריהם את שאר החומרים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים לתבניות האפייה עד שלושה-רבעי גובהן.

5

אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד שהמאפה מתייצב. בודקים על ידי החדרת סכין שמרכז המאפינס אפוי היטב.

קצפת:

6

מקציפים בקערת המיקסר את הקצפת עם המים והסוכר עד קבלת קצפת יציבה. מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן.

שערות גזר:

7

מביאים לרתיחה בסיר קטן את הגזר, המים והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. מקררים עד ההגשה.

הרכבת המאפינס:

8

מקררים את המאפינס ומזליפים עליהם את הקצפת בצורת ספירלה.

9

מסננים את הגזר המבושל ומניחים מעל הקצפת.