מתכון

מאפינס זוקיני ושום

דצמבר 2019
4 דירוגים
מאפינס זוקיני ושום של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
מאפינס זוקיני ושום של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

מאפינס טעימים ומוכנים בתוך פחות מחצי שעה

הכי טעים לאכול סמוך לאפייה, אבל אפשר גם לחמם לפני ההגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלילה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את השקעים בתבנית או מניחים בתוכם עטרות נייר.

מטגנים קלות את הזוקיני

2

מחממים מחבת עם שמן זית ושום. כשעולה ריח מוסיפים פרוסות זוקיני, מזהיבים אותן 2 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת.

מכינים את הבלילה ואופים

3

מערבבים את החומרים היבשים כולל התבלינים בקערה. יוצרים גומה, יוצקים פנימה שמן זית ויין לבן ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם של חומוס. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מים. מוסיפים את הזוקיני המטוגן ומערבבים לפיזור. יוצקים את התערובת לשקעים.

4

אופים 30 דקות. אם המאפינס משחימים יותר מדי במהלך האפייה, כדאי לכסות בנייר אפייה.